Sara Campbell in Ukkel

Ong Namo Guru Dev Namo... Ong Namo Guru Dev Namo... Ong Namo... klonk het dit weekend in het complex van NEMO 33.

Met deze mantra werden een twintigtal cursisten door Sara Campbell ingeleid in de Kundalini yoga. Prestatie, Ego en nummers werden bijzaak, onszelf leren begrijpen en zelfreflectie vormden de kern van de stage.

Kundalini yoga, is een krachtige en actieve vorm van yoga. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken. 

Door meer aandacht te schenken aan onze ademhaling maken we makkelijker contact met onze lichaamsenergie en levenskracht. Maar Campbell gaf ons veel meer dan louter een yoga sessie.

In de yoga van het latente spirituele bewustzijn begeleid Campbell ons in de zoektocht tussen succes en falen, 'failure can be the biggest teacher, if we always succeed we don't get the chance to get prospectives on our goals and motivation...'

Met deze wijze woorden combineerde zij het vrijduiken in de 33m diepe tank, werd dieper ingegaan op klaartechnieken, lichaamshouding, ademtechnieken.

 

photo by Happy Freediver Inside

Het was letterlijk een 'adembenemende' ervaring, van een dame met veel charisma, ervaring en wilskracht.

De Britse atlete verbrak het wereldrecord in free immersion, constant weight en constant no fins in het damesklassement. In 2011 ging Campbell naar 104m in constant weight met een ademteug (Dahab, Egypte).

Bedankt Sara voor deze fijne 2daagse in samenwerking met Happy Freediver Inside :)

 

photo by Happy Freediver Inside

 .

Sara Campbell 104m CWT - failure vs success from Sara Campbell on Vimeo.

AttachmentSize
IMG_1165.JPG1.55 MB
IMG_1166.jpg241.34 KB