Medische attesten

Zoals jullie wellicht hebben kunnen vernemen, wordt een nieuwe versie van het medische attest in gebruik genomen vanaf 2017. Wat betekent dit concreet?

Aan de rubriek van de pulmonaires conditie, heeft AIDA een belangrijke toelichting toegevoegd mbt longsqueeze.

In het geval dat iemand lijdt aan ernstige compressie (met een significante bloeding), blijft de arts in de toekomst de vrijduiker(ster) op de voet volgen.

Er moet vooral de aandacht gaan naar de toestand van de longen alvorens een gunstig advies te verlenen.

Dit vitale onderdeel van het attest werd hieraan toegevoegd, omdat de vaststelling van hoge bloeddruk (hypertensie) de algehele gezondheid van de patiënt in belangrijke mate kan beinvloeden.

Elke afwijking in de zuurstofcirculatie, kan wijzen op een probleem in de longen, met de nood aan een diepgaand onderzoek. Dit onderzoek is een algemeen onderzoek, dat principieel kan worden uitgevoerd door uw huisarts.

Vergewis er u van, de juiste versie van het medische attest op onze website te downloaden, bij het afsluiten van uw nieuwe lidmaatschap.

Voor de mensen die in het buitenland deelnemen aan wedstrijden zoals Riga, Dahab en Odessa, is de engelstalige versie van toepassing (niet de franse of de nederlandse!).

Neem daarom het AIDA wedstrijdreglement goed door, alvorens u te registreren.

3.1.8 All athletes must be in possession of a signed “medical certificate of non contraindication to freediving” written in English in order to participate in competitions; the medical certificate cannot be older than one year. The signature must be that of a doctor and must include contact information. 

Voor alle andere leden is er ook een franse of de nederlandse versie beschikbaar, deze zal enkel binnen Belgie van toepassing zijn (bv. recreatief vrijduiken).

Vind de versies nu online onder de rubriek Downloads.

 

Groetjes,

 

Fil

ps: indien u nog vragen mocht hebben, stel ze ons gerust, we zijn er voor jullie :)