Wedstrijd Luik dan toch van start...

Gisteren werd naar goede gewoonte, bij AIDA Belgium, het jaarlijkse internationale event te Luik georganiseerd.

Hierbij mochten wij een delegatie van Nederland en Zwitserland verwelkomen alsook enkele Belgische enthousiaste deelnemers.

Met zeven stonden ze stretchend aan de rand van het bad. Onder het goedkeurend oog van de jury, Wouter Van Crombruggen en Philippe Desitter kon de wedstrijd beginnen.

Nederland kon rekenen op twee van haar dapperste atleten, Jamy Kooij-Schumacher en Erik De Jonge.

'Motormaid' Jamy ging er stevig tegenaan en tikte bescheiden de muur op 125m, goed voor een derde plaats in DYN :P

Erik had vast zin in meer en eindigde op de eerste plaats met 179m in de dynamische discpline. Helaas kon de blonde reus uit Den Haag zijn vorige record van Eindhoven(208m) niet verbeteren.

Zwitserland werd dan weer vertegenwoordigd door de steeds gemotiveerde David Fournier, die ging lopen met de tweede plaats en 128m. Eerder in de wedstrijd liet hij zich opmerken met een aanlokkelijke 6:07 in het statische gedeelte.

Achterna gezeten door Erik 'the giant' met 05:01. Eveneens trok Jamy de gas vlot open tot 04:26!

Wij vergeten zeker niet onze Belgische belofte, Laurent Noben, te vermelden met schitterende prestaties in DYN met 106m en DNF 101m. Daarnaast wil ik nog specifiek Leon Mulpas in de spotlight plaatsen, die tijdens de recontre avec soi-meme zomaar een STAT neerzette van 06:46!! Goed voor een persoonlijk record, binnen een nieuw Belgisch record? Proficiat Leon!

Na tien jaar niet meer aan wedstrijden te hebben deelgenomen, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze leden een hart onder de riem te steken en zelf in het water te springen, when everybody get wet, the president gets wet! Deelnemen is belangrijker dan winnen... in mijn geval dan toch ;)

Ook dit jaar werd opnieuw, onder allesziend oog van Majid, de recontre avec soi-meme georganiseerd. Een formule, waarbij mensen, nieuw in het vrijduiken mochten proeven van de non-competitieve sfeer in een competitieve omgeving :)Zo'n 8 nieuwsgierigen kwamen op deze activiteit af.

We mogen zeggen dat deze formule goed aanslaat, daar we vorig jaar, minstens evenveel deelnemers mochten verwelkomen. Dit belooft!

De opkomst voor de wedstrijd, dit jaar, was eerder bescheiden te noemen, doch kon dit de pret niet bederven. En zoals het spreekwoord zegt, alle afwezigen hadden ongelijk niet naar Luik te komen. De resultaten vinden jullie HIER

Bij deze wens ik, alle deelnemers te feliciteren met hun prestatie, de juyleden bedanken om trouw op post te zijn en een schouderklopje voor het aanwezige team van AIDA Belgium en hun bijdrage.

Want enkel met de voltallige aanwezigheid van een team kunnen we bijdragen aan een betere toekomst voor het vrijduiken in Belgie. Daar staan we voor!

als voorzitter moet je steeds creatief blijven...

Dit gezegd zijnde, geven wij ook graag mee dat de eerstvolgende wedstrijd van AIDA Belgium doorgaat in het zwembad van Seraign (50m) op 4 februari.

Op 2 april worden jullie allen uitgenodigd voor Freediv'n Zottegen IV*

 

Met sportieve groeten,

 

 

Fil

 

 

* opgelet, vanaf 2017 is de nieuwe versie van het medische attest van toepassing voor AIDA wedstrijden, ook in Belgie! (zie reglement)

 

AttachmentSize
bar.JPG19.48 KB
bar1.jpg293.94 KB
bar2.jpg293.73 KB
bar3.jpg345.32 KB
king.jpg182.14 KB