Zottegem in de ban van zeemeerminnen

Afgelopen zondag, bracht niet alleen de Ronde van Vlaanderen honderdduizenden mensen op de been, ook onze jaarlijkse internationale meeting kon op heel wat kijklustigen rekenen. Evenwel met iets minder volk, dat zelfs Philippe Gilbert zijn weg er was verloren :D

De Bevegemse Vijvers (Zottegem) stond even in de belangstelling met bezoek uit Noorwegen, Finland, Nederland en Groot Brittannië. De wedstrijd werd op gang getrokken met een aantal sterke prestaties in de statische apnee.

 

foto: het Nederlandse team De Jong Erik/ Kooij- Schumacher Jamy

 

De Belgen domineerden meteen het podium met Jean Ploumhans (6'32"), gevolgd door Marc Frognet (6'03"). Maar ook Nederland liet zich geen rad voor de ogen draaien en nam de tweede plaats in met Erik De Jong (6'06").

 

foto: coach Morten Solemsli, atleet Liv Philip/ Belgisch kampioen Jean Ploumhans

 

Bij de dames komen de Engelse Liv Philip (5'13") en de Nederlandse furie Jamy Kooij-Schumacher (5'02") aardig uit de vinnen voor een eerste en tweede plaats op het podium. De jury keek er naar en zag dat het goed was!

 

foto: Solemsli Morten (links)

 

In het dynamische, met vinnen, ging Nederland dan weer voorop liggen, waarin De Jong het goud pakte voor zijn prestatie naar 182m. Niettemin scoorde België buitengewoon goed en mochten Ploumhans en Collard het rijtje aanvullen met respectievelijk 150m en 127m.

 

foto: De Jong Erik (rechts)

 

Onder de vrouwen ging het er dan weer spannend aan toe tussen Nederland en Engeland. Uiteindelijk kon Jamy door naar de eerste plaats met een knappe 128m, Liv mocht best fier wezen met haar 116m. De derde plaats ging naar onze landgenoot Gottscheiner Sandra (106m).

Tenslotte bleven de Belgen dynamisch (in DNF) tot op het einde en hielden zij het hoofd koel, met een onverwachts nieuw Belgisch record voor Ploumhans (150m - eerder dit jaar op naam van Marc Verstappen met 141m (Riga), voorheen dan weer de plaats van Ploumhans met 139m). The battle goes on!

 

foto: Solemsli Morten (links)

 

Verder wist De Jong zich te plaatsen voor het zilver met 128m (DNF), in het dames klassement ging het goud dan naar Liv Philip met 105m, op de hielen gezetten door Schumie met 103m. Toch ging de derde plaats naar Gottscheiner met 89m.

Nieuwkomer Morten Solemsli wist onze organisatie in Zottegem best te apprecieren. Hoewel, de competitie allesbehalve nieuw is voor de jonge Noor met enkele deelnames aan de BFA pool Championships. Voor Morten staat het nu reeds vast, volgend jaar zien we hem terug op onze vijfde editie. Ser deg snart!

Onder de aanwezigen mochten wij tevens FreeXperience (Kimmo Lahtinen) verwelkomen, Happy Freediver Inside (Dominique De Troyer) en werd het event vertegenwoordigd door Meister (http://www.meister.gr/en/).

Voor dit event had de organisator special guests uitgenodigd. Tijdens een act brachte de mermaids Celien, Evelien en Lieke een adembenemend spektakel, dat zich deels boven en deels onderwater afspeelde. Met verstomming stond het publiek letterlijk aan de zwembadtegels genageld, hoe met grote lenigheid en sierlijkheid de dames hun staarten kronkelen en draaien. Er werd tenslotte met een photoshoot afgesloten, dankzij de professionele inzet van Nadieh.

 

http://mermaidceline.com/


Van hieruit wil ik OK Duikschool Zottegem en Duikpunt bedanken voor hun bijdrage aan deze 4e editie, alsook onze juryleden Marie, Wouter en Philippe!

 

 

Filip

Pssst... vergeten jullie ook niet de Indoor Happy Freediver Games van 23 april (meer info op facebook)

 

Met dank aan de stad Zottegem

AttachmentSize
inzet1.png687.4 KB
inzet2.png690.09 KB
inzet3.png753.88 KB
inzet4.png726.2 KB
inzet5.png709.79 KB
inzet6.png454.3 KB
Stad Zottegem.jpg19.52 KB